Namn: Jon Carrington

Ålder: 28 år

Kommer från: Vissefjärda

Gör: Går Textilutbildningen på Capellagården

Hur kommer det sig att du kom till Capella?

Capellagården har länge varit en plats jag besökt om somrarna och jag har alltid beundrat de tidigare elevernas arbeten på sommarutställningen. Innan jag sökte hit så har jag bland annat jobbat som redaktionschef och med redaktionell marknadsföring i mode- och heminredningsbranschen. Där skrev jag väldigt mycket om det hantverk och de historier som låg bakom de varumärken och produkter vi sålde. Med tiden blev jag mer intresserad av hantverket jag skrev om än själva marknadsföringen och började känna att ett jobb framför datorn kanske inte längre var något för mig. Jag kände mer för att göra det som jag i mitt jobb berättade om – att skapa en produkt eller ett objekt med mina händer och att hålla på med ett hantverk. Och så hamnade jag här.

Vad är det du gillar med Capella?

Miljön, friheten, hur alla accepteras för den man är och den trevliga atmosfär som finns på skolan. Möjligheterna att få testa mig fram i många olika tekniker som handvävning, färgning textiltryck och att kunna få hitta mitt eget kreativa uttryck.

Hur ser en dag på Textil?

Ofta så börjar vi dagen med en kortare samling, sen så beror det på vilket år man går. Förstaårseleverna jobbar under året mer efter bestämda uppgifter och har föreläsningar, medan de som går andra året jobbar mer fritt i de olika verkstäderna med egna fördjupningsprojekt. Sen så blir det såklart en hel del fika med.

Capella fyller 60 år i år, känner du av historian på Capella?

Jo absolut. Vi befinner ju oss i historiska miljöer och många av de lokaler vi brukar är gamla byggnader som med tiden fått nya syften utefter ändrade behov. Samtidigt som vi jobbar med traditionella hantverk både på ett nytänkande sätt och i gammal anda.

Är det något du ser fram emot?

Jag är nog lite av en enstöring, men jag ser ofta fram emot när jag får jobba på med mina egna projekt och bara köra på. Vilket vi får en hel del, speciellt under det andra året.